Två nya sånger:

Nu kan du lyssna på två nya lovsånger:

"Säg till dem som går sörjande i Sion" och "Du är Konung, Du är Gud" under fliken SÅNGER.

 

 

Eftersom jag jobbat så flitigt med mina banners under veckan kändes det kul om de flesta sångerna till dessa bilder också fanns representerade på sidan. Nu är bara sången till bannern HÄRLIGHET kvar, men den kommer snart. Den som väntar på något gott... ;)

När jag ändå är i farten och skriver vill jag passa på att rekommendera en riktigt bra programserie som finns på Skandinaviens alla kategorier bästa kristna TV-kanal: HIMLEN TV7, nämligen "ISRAELS BERG". YHVH välsigne alla kristna TV-kanaler, men HIMLEN TV7 har så tydligt fokus på att välsigna Israel, så jag vill verkligen rekommendera dig att gå in på hemsidan: www.himlentv7.se och spåna igenom programarkivet efter allt som har med Israel att göra. Här går det att vaska fram MYCKET GULD :D

Bara en dag återstår av mitt arbete på denna eminenta TV-kanal där jag på sistone även haft förmånen att skriva några texter till hemsidan. Bland annat om just denna programserie om vilken jag skrev så här:

 

Israels Berg

Denna programserie överraskade mig totalt med tre saker: kombinationen av att den är så enkelt producerad, så oerhört intressant och att den så närgånget berörde mig som tittare.

Enkelheten består i att mycket av bild-innehållet består av paret Jyrki och Mia Valkeakaris bilresor i Israel. Det skulle kunna kännas lite långtråkigt, men är fantastiskt spännande eftersom man får känslan av att sitta i framsätet hos dem i deras bil, vara med på resan genom landet och se Israel genom bilrutan. Vägen går genom rondeller och upp och nedför berg.

Under tiden får man ta del av ett bibelstudium av oanade mått, där landskapet blir levande i Bibelns ljus. Enastående! Fantastiskt för mig, som ännu aldrig haft förmånen att kunna besöka Israel. Jyrki och Mia Valkeakaris lyckas med enkla medel blottlägga bibliska fakta och sammanhang ”som kungar drömmer om att se in i.”

Programmen blir närgångna i bönestunderna. Här bes inte bara om förlåtelse för de synder vi kan läsa om att Israels folk begick under Bibelns tid. Även församlingens och våra egna personliga synder plockas fram och avslöjas i Bibelns ljus. I all sin enkelhet har dessa program potential att göra stor skillnad för väckelse i både vårt land och i Israel genom den gemensamma syndabekännelse och förbön man som tittare får delta i. Detta bibelord sammanfattar programserien ”Israels Berg” rätt bra, men i oväntat djupt format:

2 Krön 7:14 ”[Om] mitt folk, som är uppkallat efter mitt namn, ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, då vill jag höra det från himlen och förlåta deras synd och skaffa läkedom åt deras land.”

Jag rekommenderar verkligen varmt dessa program och ber att många, många ska få ta del av välsignelsen i Jyrkis och Mias undervisning. Den är djupt profetisk och helt rätt i tiden! Gud kallar allt sitt folk till omvändelse och tillbaka till vår gemensamma tros ursprungliga rötter. Serien är även mycket användbar i en bönegrupp eller församling, både som undervisning, böneämne och diskussionsunderlag."

DETTA OM ISRAELS BERG.

Så småningom kommer du också att kunna se mig sjunga i pauserna mellan programmen :) Tolv av mina egenproducerade sånger filmades live i en av HIMLEN TV7:s fantastiska studios i Helsingfors i somras (2014). Det känns overkligt att ha varit med om det, men, som jag brukar säga till "Gittan, min basist": "Den största scen vi någonsin kommer att spela på är den vi har härhemma i vardagsrummet, för här kan vi koncentrera oss på att sjunga enbart för konungarnas Konung i himlens tronsal."

Shabbat Shalom!

Åsa

29 jan 2015